Lessen

Velen willen graag een fijne band, meer plezier en een echte verbinding met hun paard en daarbij op een zodanige manier met het paard trainen zodat het gezond blijft zowel mentaal als fysiek.

Ben jij degene die echt heel graag intensief aan zichzelf en de relatie met je paard wil werken? Heb jij gedrevenheid en interesse in zowel het grondwerken, het werk aan de hand als het Academische/Klassieke rijden? En wil jij je graag verder ontwikkelen én ben je bereid deze mooie, maar lange en intensieve weg te willen bewandelen en vooral kritisch naar zichzelf te kijken? Dan kan ik je begeleiding geven in:

 • Grondwerk (Basiscommunicatie en veiligheid)
 • Training aan de hand (gymnastiserende oefeningen)
 • Rijden (Focus op biomechanica ruiter en paard)
 • Lange teugelen
 • Training in vrijheid

Mijn specialiteit is het trainen aan de hand en ook wanneer je paard moet revalideren kun je bij mij terecht.  

 • Ben je bereid om je te verdiepen in een stuk theorie?
 • Wil je op regelmatige basis les, zodat je ‘steady progress’ boekt?
 • Is je paard gestald binnen een straal van 35 km vanuit Simpelveld (bij Kerkrade, Zuid-Limburg, >35 km is mogelijk wanneer er meerdere combinaties les nemen).

Vind jij dat je in het bovenstaande plaatje past en kijk je uit naar veel leerplezier? Dan gaan we samen aan de slag om jouw trainingsvaardigheden te verbeteren. Want tenslotte ben jij de trainer van je paard.

Je leert daarbij begrijpen:  

 • > Hoe je een goede band met je paard krijgt
 • > Hoe je eventuele problemen kunt oplossen maar vooral problemen kunt voorkomen!
 • > Hoe je je paard kunt Gymnastiseren zodat je paard soepel wordt en blijft
 • Hoe correct trainen ervoor zorgt dat rijden ook goed gaat
 • > Dat alles begint bij jezelf en je continue werkt aan jezelf

De kosten bedragen € 28,- voor een privéles (45 min.). Reiskosten bedragen € 0,30 per km.

Mocht je geïnteresseerd zijn in les, dan verzoek ik je een mail te sturen (equinespiritnl@gmail.com) of via het contactformulier .

 

Een recensie: over mijn lessen:
“De lessen van Claudia zijn gestructureerd en opbouwend. Van basis tot moeilijkere oefeningen. Er wordt gekeken vanuit het vermogen van het paard en dat is echt super! Mijn revalidatiepaard heeft daarom zoveel baat bij de lessen van Claudia! Er wordt vanuit biomechanisch oogpunt getraind. Overal wordt op gelet, van beenzetting van het paard, maar ook de houding van de trainer tov het paard. Claudia is een fijne, rustige persoonlijkheid met heel goede didactische vaardigheden. Daardoor kan ze de materie zo goed overbrengen en raak ik als pupil sterk gemotiveerd. Bij Claudia heb ik in korte tijd veel geleerd. Ze laat je meeredeneren zodat je ook beseft waarvoor je een bepaalde oefening gebruikt. Ik ben blij dat ik Claudia heb leren kennen en kan haar iedereen die zich wil verdiepen in de klassieke/academische rijkunst van harte aanbevelen!!”


Mijn eigen ontwikkeling

Het is een mooie hobby waar ik dan ook veel tijd, geld en aandacht in investeer zodat ik kan blijven werken aan mijn eigen ontwikkeling. Na jaren lessen, cursus en opleiding te hebben gevolgd en diverse instructeurs te hebben gehad, neem ik sinds twee jaar les van Marius Schneider, Meester in de Academische rijkunst. Ook vind ik het belangrijk om de biomechanica, anatomie en de natuurlijke behoeften van het paard te bestuderen. Daarom heb ik recent ook een opleiding gevolgd bij Equine Health Care. Ook volg ik jaarlijks diverse clinics en cursussen (zie overzicht).